Maria

18 mars

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 
 
 
Hej! Livsuppdatering: 
- Tar vara på SOL när den är framme - brygghänger, äter årets första glass, åker longboard osv. Så GÖTT!
- Äter mackor med massa lyxpålägg när tid finns. Bra pålägg: Smör, keso, blåbärssylt, honung, jordnötssmör, banan. Kanske inte riktigt alla på en gång men nästan...
- Bland mina bättre middagar: vegoburgare med friscobröd pga det är det enda hamburgebrödet jag tål. Och stekt potatis och massa sås<33
- Matilda frågade ifall jag ville jobba med henne att sköta ljud och ljus på nycirkusföreställningar. Det ville jag! Var dock svårare än vi trott då de lånat lokal på frälsningsarmen där publiken sitter 360 grader runt "scenen" och på två våningar och vi inte fick tillgång till så mycket ljus vi velat. Men blev rätt bra ändå och nästa helg kör vi föreställning nummer två!
- Var på min första demonstration i söndags, mot razism och nazism. Var mäktigt och kändes viktigt och jag tror vi var över 10 000 personer där!
- Annars då: har i skolan en lärare som pratar danska (och fattar i n g e n t i n g), e trött typ för ofta, tränar en sport där vi åker rullskridskor och så småningom ska lära oss att tacklas samtidigt, köpt min första nya jacka på många år å e supernöjd och insett att jag blivit kaffeberoende.
- Peppar: Att åka på ~semester~ nästa vecka. Först Umeå för att träffa släkt och vänner, äta semlor och se Josefins musikal och sedan åka till Åre för snowboardåkning och annat bra. S Å P E P P ! ! ! !
 
MVH Maria

8 mars.

Kategori: Allmänt

 
Glad lördag / internationella kvinnodagen! 
 
 
 

Semmeldag

Kategori: Allmänt

Idag har jag:
 
 ... ätit världens största semla på ett supermysigt cafe där allt var ekologiskt och veganskt
 
 ... och ätit semlor på golvet i Lovisas nya lägenhet.
 
Alltså - så GOTT med semlor. Jag har ätit fem idag...
 
Kom att tänka på idag, efter jag med dryg röst frågat Karin om inte hon "skulle vilja dela sitt bästa fettisdagsminne med oss andra?", att det faktist ofta är en lite extra bra dag. Förra året bakade vi supermånga semlor på Hola och efter vi redan ätit ett par hade vi semmelätar-tävling. Året innan det bakade jag, Linda, Josefin och Anna semlor och jag och Josefin sparade lite av semmelbullsdegen och smetade smör, kanel och socker på och åt som ogräddade bullar. Och ett eller två år innan det gjorde jag, Linda, Josefin och Anna chokladbolls-semlor vilket var en mycket bra uppfinning. Och varje år bjuder mormor på semlor från flera veckor innan fettisdagen till flera veckor efter vilket är bäst eftersom hon gör så goda ena och hon har lovat att bjuda mig på semlor när jag är i Umeå på snabb-visit om ett par veckor.
 
Så heja semmeldagen! Bra dag!
 
 

vecka 9 - lista

Kategori: Allmänt

Veckans humör: Upp och ner, ibland superless och ibland superpepp!

Veckans vill ha: Kreativitet så jag kommer på hur jag vill att mina väggar ska se ut och kommer på hur jag ska fortsätta i en låt jag börjat på men fastnat med.

Veckans köp: Köpte nya trosor pga hade skjutit upp att tvätta för länge.............

Veckans favoritplagg: Tjocktröja i storlek xxxl som är det bästa att ha hemma.

Veckans frisyr: En del sånt här:

 

Veckans händelser: Jobbat på våran maffiahändelse på Öresundsbron i skolan, tränat mösklerna, varit på inflyttningsfest, gått på museeum med mitt mentorsbarn och varit på födelsedagsfest.

 
 
Veckans sämsta: Alltså typ inget!

Veckans saknad: Vår och varmare! 

 
Det här är konstigt. Hade EN chokladboll kvar i kylen en dag. Och så liten? Varför åt jag inte den när jag åt de andra? Ett mysterium...

Veckans festligaste: Födelsedagsfest i Lund jag var på igår. Fredrik fyllde år och hade maskerad med tema Onska och i present av oss fick han en tårta med blå grädde. Jag var en väckarklocka för att va lite skåjjj och hade gjort en superstor som hängde runt halsen. Sara var Dr Evil och kanske bästa utklädnaden!! Hon hade övat in citat från filmen och skrattade precis som han - så.så.bra! 

 

Veckans måltid: Blev bjuden på pannkakor med sylt och grädde hemma hos Hannes och Julia i onsdags, det var himlarns gott!

Veckans borde: Äta mer kakor och se mer serier i sängen :----)

Veckans godis: En godispåse från hemmakväll som satt fint i kistan!

matbloggning

Kategori: Allmänt

Söndagkväll vilket betyder laga mat som räcker till middag + några matlådor. Brukar oftast bli som godast middagar på söndagar eftersom en har som mest tid och ork då. Ikväll såg det ut såhär.
 
La sojafileér i soja/salt/chilipulver/vitlök/stöbröd-marinad och stekte dem sen, gjorde hummus, kokade mathavre och blandade ihop mathavren med spenat, majs, olivolja och örtsalt.
 
Blev mycket gott det!